150 gm minyak sapi
100 gm mentega
100 gm gula kastor
1 camca teh esen vanilla
1biji kuning telur
BAHAN B :-)
100 gm cornflakes, dikisar halus
100 gm tepung jagung
50 gm suji (semolina)
280 g tepung gandum-ayak
BAHAN C :-)
Susu tepung secukupnya -utk salut biskut yg dah masak
CARA MEMBUATNYA :-)
- Putar bahan A hingga sebati. Masukkan semua bahan B kecuali tepung gandum dan gaul hingga rata. Tambah tepung gandum sedikit demi sedikit hingga mendapat doh yang boleh dicanai.
- Canai doh tadi 1/2 cm dan terap guna acuan kegemaran. Buat hingga siap dan bakar dalam oven pada suhu 170C selama 15 - 20 minit.
- Biarkan suam dan salut biskut tadi dengan susu tepung. Sejukkan atas jaringan dan boleh simpan dalam bekas kedap udara...
No comments:
Post a Comment